Kohta onkin jo kesä, ja nyt on hyvä aika kartuttaa tietoa luonnon luomista lahjoista, villiyrteistä.

” Ollessani pieni tyttönen, teki mummoni aina kesäisin ruusuvettä. Tämä ruusuvesi on vienyt osaltaan minut takaisin villiyrttien pariin ja toki on vaikuttanut myös se, että olen kemikaaliyliherkistynyt. Olenkin saanut oppia mitä upeimpia juttuja ja tuoda niitä myös muille. Tarinat ja taide on mun sydäntä lähellä ja siksi olen halunnut osaltani jakaa tätä kansanperinnettä ja mytologiaa myös näihin päiviin.” Satu/Maahismummo

Olet sydämellisesti tervetullut oppimaan villiyrttien käytöstä, tunnistamisesta ja kuulemaan jänniä tarinoita yrttien parantavista voimista kansanperinteessä ja mytologiassa, sekä tutustumaan Luonnon rakkausrohtojen eli afrodisiakkien voimaan. Tässä kevään työpajassa tutustumme kuuteen eri villiyrttiin, jotka ovat helposti tunnistettavia ja monipuolisia. Opit päivän aikana valmistamaan kolme erilaista tuotetta kuivatuista yrteistä omaan käyttöön ja miten voit samaa yrttiä hyödyntää eritavoin. Pääset kokemaan miten helppoa se on ja miten kaikki onkin siinä saatavilla joka hetki. Hymyltä ei voi säästyä päivittäin, kun käyttää itse valmistettua tuotetta, jonka luonto on tarjonnut ja tiedät mitä kaikkea se sisältää ilman mitään lisäaineita.

”Tiesitkö, että voikukan ph on erityinen ja ekseeman hoidossa on saatu apua mm. kutinaan ja ihoa rauhoittamaan. Ja oletko kuullut, että poimulehti voisi vaikuttaa kuukautisvuodon määrään ja kipuihin lieventävästi.”

Rakkauden villiyrtit päivän ohjelma la 13.4.2024 Peurantuvalla Hannunkiven lomakylässä:

Klo 10.00 Aloitus/esittely

Klo 10.30 Tutustutaan muutamaan villiyrttiin syvemmin ja pääset

kokeilemaan villiyrttituotteita, laitetaan voide uuttumaan.

Klo 11.30 Ruokailu/tauko omat eväät

Klo 12.30 Aloitellaan valmistamaan tuotteita; Voide, kylpysuola ja vesi

Klo 14.30 Kahvi/ tee hetki, jossa kuulet tarinoita mytologiasta ja villiyrttien kansanperinteestä.

Klo 15.30 Lopetellaan

Saat mukaasi kolme eri villiyrtti tuotetta, sekä jaan linkin mistä voit palata päivän aikana käytyihin tietoihin.

Tervetuloa viihtymään ja oppimaan luonnon tuomista mahdollisuuksista ja nauttimaan tarinoista.

Hinta 100 €/hlö, ( sis.ohjauksen, syntyvät tuotteet, tarjoilun ja alvin )

Ilmoittautuminen 27.3.2024 : Spostilla info@villipeura.fi tai puh 040 775 8910 / Anne.

Paikkoja on rajoitetusti. Jos saavut kauempaa tai haluat yhdistää työpajaan mökkeilyn, tarjoamme edulliseen hinta mökkimajoitusta. Kysy lisää info@villipeura.fi

Työpajan ohjaus:

Maahis-mummolan takana puuhastelen minä Satu Välipakka: ” Hoitaminen, taide- ja tarinat, sekä käsityöt -kaikki kytkeytyy luontoon puuhissani. Luonnon tuomat mahdollisuudet sekä kansanperinne näkyy kaikessa tekemisessäni, välillä joukkoon lurahtaa leikkikästi magiaa, mytologiaa ja muuta keventävää. Värjään langat, kehrään villat, neulon, kudon, punon, maalaan taulut, valmistan yrttituotteet, rummuttelen ja hiilailen jne. Olen aina halunnut oppia uutta, ja nyt on aika jakaa osaamistani muiden kanssa. Hieronnat ja hoidot, ovat saaneet myös uutta elämää, kun olen kouluttanut Lempeä kosketus- hoitajia, pitänyt rentoutus- ja luontohoidoista kursseja. Tuu oppimaan ja oivaltamaan, tehdään päivästä yhdessä ihana ✨? Toimin kotonani Kuorikoskella, Viitasaarella tai siellä mihin minut kutsutaan. Olen mukana Sydänsuomen luontomatkailu- hankkeessa palvelun tarjoajana. ”

https://maahis-mummola.webnode.fi FB: @suntahden IG: maahismummola #maahismummo

Mukana päivässä:

Anne Hakkarainen, läsnäolo- ja luontoyhteysohjaaja ja lomakylän yrittäjä. ” Koen että me olemme luonto ja luonto on me. Ja millaisia lahjoja luonto meille antaakaan ja tämä kurssi yksi sellainen, jossa lisäämme ymmärrystämme ja tietoamme ikiaikaiseen tapaa hoitaa ihteämme villiyrttien avulla. On ilo, että saan Maahismummon meille lomakylään tätä perinnetietoa jakamaan ”

www.villipeura.fi FB: @hannunkiviholidayvillage IG: hannunkivi #hannunkivi