Tietäjän Rummut

Rakenna Rumpusi, Tiedä Tiesi

17.-19.3.2023

Hannunkiven lomakylä, Kivijärvi

LOUHEN POLUN RUMPUKURSSI * POHJOIS-HÄMEEN TIETÄJÄ- ja TIETÄJÄTÄRPERINNE * KEVÄTPÄIVÄNTASAUKSEN SEREMONIA * FOKUKSENA ELÄMÄNSUUNTA JA ELÄMÄN UUSIUTUVA VOIMA * POHJOISEN LUONNON VÄEN VOIMA

Ohjaajina

Jaana Louhelainen ja Helena Karhu

Juuren alta voiman!

Tämä vanha kivijärveläinen voimaloitsu kutsuu meitä rummun syntyyn kevätpäiväntasauksen aikaan!

Pohjoiskarjalaiset Jaana ja Helena matkaavat yhdessä läpi talvisen maiseman Kivijärvelle. Kutsumme seremonialliselle rummunvalmistuskurssille, vahvistumaan yhdessä paikallisen tietäjäperinteen ja -voiman äärellä. Tervetuloa synnyttämään uutta rumpua tähän maailmaan. Kyseessä on ehkä ensimmäinen rumpusi tai seuraavasi. Rumpusi tehtävänä on olla mukanasi, kun kuljet elämänpolkuasi ja tutkit luonnollisia maailmoja, joita rummun sydämen rytmissä avautuu, pehmenee ja iloisesti välähtää.

Helena Karhu pitää kurssin aluksi luennon tietäjäkulttuurista ja -historiasta, jossa luennon alustava aihe on ”Tietäjän luonnon hankkiminen”. Tutustumme tietäjä- ja tietäjätär-perinteeseen yleisesti, ja nautimme erityisesti tämän Pohjois-Hämeen, Suomenselän seudun paikallisestä väestä ja luonnonkauneudesta.

Kurssin punaisena lankana on paikallinen voimaloitsu ”Juuren alta voiman!”, kun tapaamme kevätpäiväntasauksen aikaan. Kevätpäiväntasauksena olemme jälleen ajassa, jolloin valon ja pimeyden määrä on yhtä suurta. Luonnonhenkisessä traditiossa tämä on jo kevätjuhlan aika! Jätämme pimeämmän kaamosajan taaksemme, ja astumme tietoisesti kohti valoa. Kevätpäiväntasauksen aikaan heitämme siemeniä kohti uutta ja valmistelemme hedelmällistä aikaa elämässämme. Juhlimme kurssilla valmistuvia rumpuja sunnuntaina kevätpäiväntasauksen seremoniassa, jossa nostamme rumpumme kohti auringonvaloa, jalat seisten yhä vakaammin Äiti Maassa.

Juuren alta voiman!” tuomme myös rumpukapuloihin: Jaana tuo kapuloita varten männynjuuria, joista teemme rumpukapulat. Rumpua käytetään luonnonhenkisissä kulttuureissa ympäri maailmaa. Rummun kautta tuottama sydämen rytmin ääni tuo mukanaan maailmoja synnyttävää luomisen energiaa, joka nousee Äiti Maan rakkaudesta ja kannattelusta. Louhen Polun Jaanan piirissä meillä on hyvä ja turvallinen olo luoda tämä voimaesine maailmaan.

Kurssipaikkanamme on Hannunkiven lomakylä, Suomenselän saloilla, Salamajärven kansallispuiston kupeessa.

Ohjaajat:

Rumpukurssin ohjaaja:

Rumpuäitinä kurssilla toimii Jaana Louhelainen. Jaanan on pienen pojan äiti ja toimii päivätyön ohessaan Louhen Polku-yrityksessään. Jaana kertoo:

Ensimmäinen rumpuni syntyi vuonna 2013 Valtimolla. Se oli syvältä koskettava viikonloppu, joka avasi uuden lehden elämässäni. Rummun ikiaikainen kumina sai minussa liikkeelle jotakin, se herätti rakkauden ja kunnioituksen tätä mystistä soitinta kohtaan. Tämän tunteen haluan jakaa eteenpäin rumpujeni ja rumpujen syntypäivien myötä, niille jotka haluavat kulkea tämän pienen hetken tätä polkua kanssani.

Olen juukalainen luontais- ja energiahoitaja, rummuntekijä, sekä rummunteon opettaja. Tuon rumpujeni kautta voimaa ja rohkeutta edetä omalla elämänpolulla sydämen viitoittamaa tietä.

Jaana Louhelainen, puh. 050-3573373

Louhen Polku: www.facebook.com/louhenpolku

Helena Karhu Helenan elämäntyö liittyy kansantietämyksen ja -kulttuurin kehittämiseen perustamassaan Karhun Talossa (www.karhuntalo.com). Helena on väitöskirjatutkija Itä-Suomen yliopistossa, tutkien edelleen shamanistista kokemusta ja seremoniallisuutta nykypäivänä Pohjoismaissa. Helena on myös Pielisen Tietäjäkeskus ry:n puheenjohtaja ja perustajajäsen (www.tietajakeskus.org). Helena on 10-vuotiaiden kaksosten äiti. Helena palasi vuonna 2018 takaisin Joensuuhun yli 13 Kööpenhaminan vuoden jälkeen, ja hän on asunut myös Grönlannissa ja Alaskassa. Pohjolan esivanhempien ja luonnon henki kutsuu häntä kertomaan lisää pohjoisen luonnosta, alkuperäisestä luonnonhenkisestä traditiosta, sekä yhdistämään arkaaiset metodit ja nykykulttuurin mahdollisuudet. Lisää Helenasta tästä linkistä: https://www.karhuntalo.com/karhu

Kurssin pitopaikka:

Hannunkiven Lomakylä on 36 korkeatasoista mökkiä käsittävä majoituskohde eteläisen Suomen laajimmalla erämaa-alueella, Kivijärven rannalla. Täällä voit kokea pienen maaseutukylän ihmisen kokoisen elon veden ympäröimänä mehtäpoluilla Hannonsalmen vierillä ja karun kauniilla Suomenselän vedenjakajaseudulla. Lisätiedot: https://www.villipeura.fi/

Sopiiko Kurssi minulle?

Kurssi soveltuu kaikille, jotka kokevat luontaista mielenkiintoa kurssin aihepiiriä kohtaan. Kurssi on alkoholiton ja päihteetön.

Ilmoittautuminen:

Osallistumismaksu on 395 EUR sis. 24 ALV%, sis. rumputarvikkeet ja kurssin sisältö.

Mikäli majoitut kurssikohteessa, on tämän lisäksi on majoitus täysihoidolla (sis. kaikki ruokailut perjantain lounaasta sunnuntain lounaaseen) jaetuissa 6-hengen mökeissä yht 110 EUR (sis. ALV) /2 vrk / per henkilö. Lisämaksusta on saatavilla oma mökki tai vaikka hulppea tolppamökki Niliaitta.

Kurssi toteutetaan 8-10 osallistujalla.

Kurssin organisoi Peuranluoma ( www.peuranluoma.com ) ja hostina toimii Hannunkiven lomakylän emäntä, Anne Hakkarainen. Ilmoittautumiset Annelle: anne@peuranluoma.com tai puh. 040 775 89 10. Ilmoita mieluusti erikoisruokavaliosi ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssikirje lähetetään viimeistään 1 kk ennen kurssin alkua.

Kurssimaksu ei sisällä matkoja kurssipaikalle eikä matkavakuutusta. Kurssille osallistujat ovat velvoitettu tutustumaan Karhun Talon vastuuvapautukseen ja peruutusehtoihin: https://www.karhuntalo.com/ehdot

Alustava ohjelma:

Perjantai:
10.00 Saapuminen ja majoittuminen

12.00 Lounas

13.00 Alkupiiri ja luento: Tietäjän luonnon hankkiminen

Valmistautuminen rummuntekoon
17.00 Illallinen Peurantuvalla
18.00 Rummun valmistus alkaa
Saunominen

Lauantai:
08.00 Aamupala Peurantuvalla
09.00 Rummun valmistus jatkuu

12.00 Lounas Peurantuvalla
Rummun valmistus jatkuu

Rumpukapulan tekoa männynjuuresta.
18.00 Ruokailu Peurantuvalla

Tarvittaessa rummun valmistus jatkuu
Saunominen

Sunnuntai:
08.00 Aamupala Peurantuvalla
09.00 Kevätpäiväntasauksen seremonia
12.00 Lounas Peurantuvalla
Yhteisrummutus nuotiotulilla Salamajärvellä tai Kivijärven rannalla
Päätös

Tervetuloa Tietäjät rumpukurssille 🙂

T. Jaana, Helena ja Anne