Kalastuksen harrastajalle Hannunkivi on hyvä valinta, sillä seutu on kuuluisa hyvistä, puhtaista kalavesistään. Kivijärvi kuuluu Kymijoen vesistön Viitasaaren reitin vesistöalueeseen. Järven veden saavat alkunsa Suomenselän suoseutujen pienistä puroista ja järvistä. Niinpä Kivijärvi ja muut seudun järvet, kosket ja joet viettelevät kalamiehen näille vesille kalastustaitojaan kokeilemaan tai kalastusretkelle kokeneen oppaan kanssa.

Kivijärvi: pituus n. 50km, pinta-ala 15 402 ha, keskisyvyys 10- 14m, suurin syvyys  43,8m. Kivijärvi on tunnettu hyvänä muikku– ja kuha-apajana. Lisäksi järveen on istutettu järvilohta, järvitaimenta, harjusta, kirjolohta, siikaa ja järvisiikaa.

Soutuveneet ovat vapaasti Hannunkivessä majoittuvien käytössä, ja perämoottoreita on mahdollista vuokrata vastaanotosta. Isommille veneille on Kivijärven satamassa hyvä veneiden laskupaikka

Kalastuskurssit Kivijärvellä

Jigikalastus kurssi: 165e/hlö sis. Alv 10% (Veneeseen 1-3hlö) Kesto 6h
 
Päivänaikana tutustutaan jigikalastuksen saloihin. Kohdekaloina kuha, hauki ja ahven. Asiakas perehdytetään kalastusmuotoon perinpohjin joten aikaisempi kalastustausta ei välttämätön. Hyvän syönnin sattuessa kalastusmuoto todella tehokas, ja varmasti mieleen painuva kokemus. Kahvi paussi pidetään sattumanvaraisella rannalla joka turvallinen rantautua.
Täsmäkalastus kurssi: 175e / hlö sis. Alv 10% (Veneeseen 1-2hlö) Kesto 6h
 
Tämä reissu vain pienelle ryhmälle. Tässä kalastusmuodossa etsitään vain sitä isoa kalaa asiakkaan siimanpäähän. Tärppiväli todella pitkä, mutta nykyaikainen elektroniikka tekee päivästä mieleenpainuvan kun pystymme seuraamaan kahden eri liveluotaimen avulla vedenpinnan alle.
Kaikki hinnat sisältää seuraavat:
– Kalastusopas ja vene
– Kalastusvälineet kaikille
– Pelastautumisvälineet kaikille
– Polaroid-lasit kaikille
– Kahvi / Tee + pienivälipala, sekä virvoitusjuomia
Lisämaksusta kalojenkäsittely ja pakkaus kotiin viemisiksi (10e / kala)
Sekä kenttäruokailu 15e – 35e / henkilö
Asiakas huolehtii itse säänmukaisen vaatetuksen sekä valtion kalastuksenhoitomaksu tulee olla maksettuna. Mikäli opas joutuu nämä ostamaan, hintoihin lisätään 10e / hlö
Kaikilla reissuilla säävaraus.
Ilmoittautumiset kursseille 2-3 päivää ennen Hannunkiven respaan puh 0400 429 915 tai info@villipeura.fi

Lupien myynti

Kivijärven kalastusalueen viehekalastuslupa ja Heinolahden+Kivijärven osakaskunnan luvat: Varma Hämäläinen ja Kari Holm.

Lisätietoa Kivijärven kalastusvesistä: Kivijärven kalastusalue
Koirajärvet: Salamajärven Kansallispuistossa sijaitsevat Pieni ja Iso Koirajärvi ovat hyvin suosittua virkistyskalastusaluetta. Vesialaa järvillä on 172 ha, ja järviin on istutettu järvitaimenta, siikaa ja harjusta.

Koirajärvellä vuokrataan veneitä kesäaikana. Koirajärven kämppää ja rantasaunaa on myös mahdollista vuokrata.
Salamajärven kansallispuiston muita kalastusvesiä ovat Kaunislampi, Ahvenlampi ja Heikinlampi.

Metsästys

Hannunkivessä yöpyvät myös metsästyksen harrastajat, sillä mm. laajat Metsähallituksen erämaa-alueet houkuttelevat riista-apajille.

  • Pienriistan metsästysalue Kivijärvi, Kinnula ja Perho: metsästysaluetta yhteensä 22 723 hehtaaria.
  • Pienriistan metsästysalue Kinnula ja Viitasaari: metsästysaluetta yhteensä 4 440 hehtaaria

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää

Voit myös soittaa tai heittää meille sähköpostia

+358 400 429 915 INFO@VILLIPEURA.FI

Katso myös muut palvelumme

Retkeily

Salamajärven Kansallispuiston monipuoliset ja eri pituiset patikointi- ja vaellusreitit mahdollistavat retket tällä eteläisen Suomen laajimmalla erämaa-alueella. Myös talvella kansallispuistossa voi liikkua esim. lumikengillä.

Lue lisää

Metsästys

Hannunkivessä yöpyvät myös metsästyksen harrastajat, sillä mm. laajat Metsähallituksen erämaa-alueet houkuttelevat riista-apajille.

Lue lisää

Lapsiperheille

Hannunkiven Lomakylässä viihtyy koko perhe.

Lue lisää

Liikunnan riemua luonnossa

Lue lisää

Virkistäytyen järvellä

Lue lisää